Урок 26. Класифікація страв з м'яса, подача соусів.
Дата: 10.12.2023 23:13
Кількість переглядів: 31
П'ЯТНИЦЯ, 15.12.2023 р.
Урок 26. Класифікація страв з м'яса, подача соусів.
Підручник Шумило Г.І. Технологія приготування їжі. Навчальний посібник. — К.: Кондор, 2008.
https://dptnzspl101.ucoz.net/dokumenty/shumilo_g_i_tehnologiya_prigotuvannya_izhi.pdf
Підручник «Кулінарна справа. Технологія приготування їжі» Т.М. Стахмич, О.М. Пахолюк (https://drive.google.com/file/d/13eWBpWBEQUU_gJVZOdVb07waxDpyT2oN/view)
Інформаційний матеріал: https://lyudamarushchak.blogspot.com/2020/03/13.html
Завдання для виконання: Опрацювати навчальний матеріал. Законспектувати основні поняття. Виконання надіслати на електронну пошту tatianalitvinenko15081967@gmail.com
Відповісти на питання:
1. Значення страв з м'яса.
2. Пояснити, чому страви з м'яса висококалорійні.
3. Які зміни повноцінних білків відбуваються в м'ясі при тепло-
вій обробці?
вій обробці?
4. Пояснити, чому м'ясо при тепловій обробці стає м'яким.
5. Чому страви з м'яса рекомендують поєднувати з овочевими
гарнірами?
гарнірами?
6. Які правила варіння поросят?
7. Перерахувати продукти для маринування м'яса для страви
«Печеня зі свинини з апельсинами».
«Печеня зі свинини з апельсинами».
8. Як підготувати м'ясо для печені з грудинки?