A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Урок 13. Приготування бульйонів. Приготування борщів. Приготування капусняків. Приготування розсольників

Дата: 25.11.2023 21:18
Кількість переглядів: 52

Вівторок, 28.11.2023 р.

Тема 7: Приготування супів.

Урок 13. Приготування бульйонів. Приготування борщів. Приготування капусняків. Приготування розсольників.

Домашнє завдання. Приготувати страви за вибором. Фото надіслати для перевірки на електронну пошту tatianalitvinenko15081967@gmail.com

https://learningapps.org/15936771 - Перші страви. Виконати вправу.

https://learningapps.org/15554519 - Тех. схема борщу. Виконати вправу.

«Бліц-турнір»

  1. Що є основою перших страв? (бульйони, відвари, суміш молока і води)

  2. Які супи відносяться до заправних? (борщі, щі, розсольники, юшки картопляні, солянки, капусняки).

  3. Як називається короткочасне обсмажування продукту з жиром? (пасерування)

  4. Як ви думаєте від чого бульйон може помутніти ? (від бурхливого кипіння, від спинного мозку, присутнього в кістках, і від того, що періодично не знімали жир в процесі варки бульйону, жир від тривалого варіння розчепився на гліцерин і жирні кислоти).

  5. Як нарізають буряки для борщу флотського? (кубиками)

  6. Борщ український подають з пампушками, а полтавський? (з галушками)

  7. Яка температура подачі борщів? (75°С)

  8. Як можна покращити смак і збагатити вітамінами перші страви? (додати сік свіжої моркви і капусти і більше не кип’ятити)

  9. Термін реалізації перших страв? (не більше двох годин)

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора