Урок 13. Приготування бульйонів. Приготування борщів. Приготування капусняків. Приготування розсольників
Вівторок, 28.11.2023 р.
Тема 7: Приготування супів.
Урок 13. Приготування бульйонів. Приготування борщів. Приготування капусняків. Приготування розсольників.
Домашнє завдання. Приготувати страви за вибором. Фото надіслати для перевірки на електронну пошту tatianalitvinenko15081967@gmail.com
https://learningapps.org/15936771 - Перші страви. Виконати вправу.
https://learningapps.org/15554519 - Тех. схема борщу. Виконати вправу.
«Бліц-турнір»
-
Що є основою перших страв? (бульйони, відвари, суміш молока і води)
-
Які супи відносяться до заправних? (борщі, щі, розсольники, юшки картопляні, солянки, капусняки).
-
Як називається короткочасне обсмажування продукту з жиром? (пасерування)
-
Як ви думаєте від чого бульйон може помутніти ? (від бурхливого кипіння, від спинного мозку, присутнього в кістках, і від того, що періодично не знімали жир в процесі варки бульйону, жир від тривалого варіння розчепився на гліцерин і жирні кислоти).
-
Як нарізають буряки для борщу флотського? (кубиками)
-
Борщ український подають з пампушками, а полтавський? (з галушками)
-
Яка температура подачі борщів? (75°С)
-
Як можна покращити смак і збагатити вітамінами перші страви? (додати сік свіжої моркви і капусти і більше не кип’ятити)
-
Термін реалізації перших страв? (не більше двох годин)