A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Урок№15. Тема:Порядок розбирання і дефектування.

Дата: 11.09.2023 20:16
Кількість переглядів: 27

опрацювання матеріалу:

          В агропромисловому комплексі використовуються як пересувні, так і стаціонарні агрегати технічного обслуговування та діагностування. Всі вони мають стендове обладнання для якісного проведення операцій ТО, діагностування та ремонту машин, котре включає: обладнання для діагностування; обладнання для проведення вантажно-розвантажувальних робіт; розбирально-збиральне і технологічне обладнання; обладнання для заправки паливно-мастильними матеріалами; ремонтні майстерні.

                  Обладнання пересувних ремонтних майстерень дозволяє виконувати розбирально-збиральні, регулювальні, слюсарні, вантажопідйомні, зварювальні, столярні роботи, а також контрольновимірювальні операції (перевірка технічного стану двигуна, шасі та інших агрегатів, тракторів і комбайнів) безпосередньо на місці роботи машини (в полі). Майстерні відрізняються за конструкцією кузова, розміщенням та обладнанням робочих місць.

               За пристосуванням для розбирання і збирання насосів моделі 636 проводяться наступні щоденні технічні операції: очистка від бруду і підтікань дизельного палива, перевірка надійності кріплення паливних насосів на опорній поверхні. Перевіряють повороти опорної поверхні в обидві сторони, фіксування паливного насоса в потрібному положенні гвинтами.

               Для приладу, що служить для притирання контрольного клапана насоса-форсунки моделі 454, під час проведення операцій ЩТО здійснюють перевірку допустимого розміру матового тяжка (за технічними умовами допускається діаметр матового тяжка до 2 мм) контрольного клапана насоса-форсунки.

              Перед початком роботи протирають сухою тканиною робочу поверхню плити, якщо робоча поверхня плити має сліди виробітку, виконують притирання до повної ліквідації останніх, для цього використовують невелику порцію пасти ГОИ (№1-7 залежно від степені виробітку плити). Плиту і контрпривод слід зберігати в парафінованому папері.

 На стендах для перевірки форсунок і гідрогерметичності плунжерних пар насосів моделі 625 в першу чергу при ЩТО, ТО-1 перевіряють знос плунжерних пар насосу високого тиску через гідрогерметичність зазорів між втулкою і плунжером; манометр із верхньою межею виміру 400 кгс/см2 і ціною поділки 5 кгс/см2 ; тиск палива, яке створюється плунжером (за показами манометра).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора