Урок 27. Варені мясні страви. Урок 28. Смажені мясні страви.
ПОНЕДІЛОК, 18.12.2023 р.
Урок 27. Варені мясні страви.
Урок 28. Смажені мясні страви.
Підручник Шумило Г.І. Технологія приготування їжі. Навчальний посібник. — К.: Кондор, 2008.
https://dptnzspl101.ucoz.net/dokumenty/shumilo_g_i_tehnologiya_prigotuvannya_izhi.pdf
Підручник «Кулінарна справа. Технологія приготування їжі» Т.М. Стахмич, О.М. Пахолюк (https://drive.google.com/file/d/13eWBpWBEQUU_gJVZOdVb07waxDpyT2oN/view) стор. 183-190.
Завдання для виконання: Опрацювати навчальний матеріал.
Відповісти на питання:
1. Поясніть, яке значення мають страви з м’яса.
2. Поясніть, чому страви з м’яса висококалорійні.
3. Які зміни повноцінних білків відбуваються в м’ясі під час теплової об-
робки?
4. Чому м’ясо під час теплової обробки стає м’яким?
5. Чому страви з м’яса рекомендують поєднувати з овочевими гарнірами?
6. Назвіть різновиди шашликів, їхні відмінні ознаки.
7. З якими гарнірами й соусами подають страви з вареного м’яса?
8. Які вимоги до якості страв з м’яса?
Виконання надіслати на електронну пошту tatianalitvinenko15081967@gmail.com