Урок 40. Суп пюре: загальні правила приготування. Урок 41. Холодні перші страви, солодкі супи технологія приготування, вимоги.
ЧЕТВЕР, 01.02.2024 р.
Урок 40. Суп пюре: загальні правила приготування.
Урок 41. Холодні перші страви, солодкі супи технологія приготування, вимоги.
Підручник «Кулінарна справа. Технологія приготування їжі» Т.М. Стахмич, О.М. Пахолюк (https://drive.google.com/file/d/13eWBpWBEQUU_gJVZOdVb07waxDpyT2oN/view) стор. 128-129.
Інформаційний матеріал:
презентація «Приготування супів-пюре»
(https://view.genial.ly/61fcef8ca42f830018c0f945/presentation-prigotuvannya-supiv-pyure),
пазл (https://view.genial.ly/62140401a4e0e800127f499d/interactive-content-peuzeul),
вікторина «Приготування супів» (https://view.genial.ly/6213e51c42cb170019d90300/interactive-content-prigotuvannya-supiv)
Виконати вправу: https://learningapps.org/9386814
Завдання для виконання: Опрацювати навчальний матеріал. Користуючись збірником рецептур скласти інструкційно-технологічну картку приготування супу-пюре на вибір.
Відповісти на питання:
1. Яке значення в харчуванні мають перші страви?
2. Як класифікують перші страви?
3. Які перші страви називають заправними? Назвіть загальні правила їхнього варіння.
4. Як готують і подають капусняки?
5. У чому особливість приготування кулешів? Назвіть їхній асортимент.
6. Як висвітлюють бульйони?
7. Якою має бути температура подавання гарячих і холодних перших страв?