A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Урок 4. Ключ електронного цифрового підпису.

Дата: 23.09.2023 15:33
Кількість переглядів: 57

ЧЕТВЕР, 28.09.2023 р.

Тема 1. Реєстрація підприємницької діяльності (4 годин).

Урок 4. Ключ електронного цифрового підпису.

Навчальний матеріал: Основи підприємництва: Навчальний посібник для здобувачів професійної. (професійно-технічної) освіти

https://mon.gov.ua/storage/app/media/pto/2021/04/19/Osnovy%20pidpryyemnytstva.pdf

Завдання для виконання: Опрацювати навчальний матеріал. Законспектувати основні поняття.  Відповісти на питання та записати відповіді.

Виконання надіслати на електронну пошту tatianalitvinenko15081967@gmail.com

Що таке електронний цифровий підпис (ЕЦП)?

Електронний цифровий підпис (або скорочено – ЕЦП) за правовим статусом прирівняний до власноручного підпису або печатки.

ЕЦП – це дані в електронній формі, отримані за результатами криптографічного перетворення, які додаються до інших даних або документів і забезпечують їх цілісність та ідентифікацію автора.

За допомогою послуг ЕЦП можна підписувати електронні документи, користуватися електронними послугами, реєструватися на державних порталах тощо. Документи, підписані за допомогою ЕЦП, мають таку саму юридичну силу, як і звичайні.

Станом на середину 2018 року близько 9 мільйонів фізичних осіб та представників юридичних осіб та вже мають ЕЦП, серед них третина – фізичні особи, фізичні особи-підприємці та самозайняті особи.

Отримати послуги ЕЦП фізична або юридична особа може в одному з Акредитованих центрів сертифікації ключів (АЦСК), повний перелік яких наведено в Електронному реєстрі суб’єктів, які надають послуги, пов’язані з ЕЦП

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора