A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Тема уроку 3: Санітарні вимоги до приготування борошняних виробів. Вимоги до ароматичних речовин і харчових барвників.

Дата: 27.01.2024 15:21
Кількість переглядів: 15

ЧЕТВЕР, 01.02.2024 року.

Тема 1: Санітарні вимоги до кулінарної обробки харчових продуктів. Гігієнічні вимоги до реалізації готової продукції.

Тема уроку 3: Санітарні вимоги до приготування борошняних виробів. Вимоги до ароматичних речовин і харчових барвників.

Підручники: Навчальний посібник  В.О.Коваленко, В.В. Євлаш, Л.О. Чернова, М.Л. Серік, С.П. Антоненко, Б.О. Панікарова  

Л.Д. Кришемінська, Ю.Л. Клименко, О.В. Луценко “Харчова безпека хлібобулочних та кондитерських виробів”

Т.В. Шленская, Є.В. Журавко. Санітарія та гігієна харчування, 2004.

Інформаційний матеріал: Тема: “Вимоги до ароматичних речовин і харчових барвників”.

Домашнє завдання:

Відповісти на контрольні питання:

1. Загальна характеристика харчових барвників, визначення, класифікація за сукупними ознаками.

2. Мета і особливості використання харчових барвників у складі харчових продуктів.

3. Класифікація харчових добавок, що впливають на колір харчових продуктів. Класифікаційна характеристика, технологічне призначення, представники.

4. Натуральні харчові барвники. Регламентування застосування у складі харчових продуктів відповідно нормативних документів України та ЄС.

5. Основні показники безпеки. Гігієнічна регламентація натуральних харчових барвників у складі харчових продуктів. Міри токсичності. 

6. Класифікація харчових ароматизаторів їх практичне значення.

7. Натуральні ароматизатори, загальна характеристика, призначення, технологічні та товарознавчі аспекти використання.

8. Ідентичні натуральним ароматизатори, загальна характеристика, призначення, технологічні та товарознавчі аспекти використання.

9. Штучні ароматизатори, загальна характеристика, призначення, технологічні та товарознавчі аспекти використання.

10. Регламентування застосування ароматизаторів у складі харчових продуктів відповідно нормативних документів України та ЄС.

11. Перелік харчових продуктів, у складі яких заборонено використання ароматизаторів, обґрунтування заборони.

12. За якими показниками проводять оцінку якості харчових ароматизаторів.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора