A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Урок 4. Фьюжен кухня.

Дата: 23.09.2023 14:51
Кількість переглядів: 32

ЧЕТВЕР, 28.09.2023 р.

Тема 1. Вступ до професії (5 годин).

Урок 4. Фьюжен кухня.

Завдання для виконання: Опрацювати навчальний матеріал. Законспектувати основні поняття.

Виконання надіслати на електронну пошту tatianalitvinenko15081967@gmail.com

У перекладі з англійської мови «ф'южн» - «злиття, сплав». В кулінарії під стилем ф'южн прийнято вважати несподіване, але гармонійне поєднання багатьох смаків, стилів, традицій Сходу і Заходу, старого і нового. Але в першу чергу це компроміс, вміння замінити екзотичні інгредієнти місцевими продуктами і адаптація чужих кулінарних традицій до звичних місцевим смакам. Один з напрямків стилю ф'южн це пошук старовинних рецептів з подальшим подстраиванием їх до сучасних умов і продуктів. Часто за стиль фьюжн приймають або видають навмисне включення до складу страви непоєднуваних інгредієнтів, наприклад, пельмені з горіхами або м'ясо, замариноване в міцному кави. Це всього лише окремий напрямок, але ніяк не характеристика стилю. Насправді, стиль фьюжн хоч і передбачає несподіване поєднання, але всі страви збалансовані і відрізняються тонким смаком.
Для приготування страв в стилі ф'южн не існує строгих правил. З мінімальним кулінарним досвідом і знаннями можна створити свій авторський рецепт. Головна умова вдалого страви - інгредієнти повинні не конфліктувати між собою, а м'яко поєднуватися. Для першого досвіду можна замінити кілька інгредієнтів в добре знайомому блюді новими або спробувати нові спеції, приправи. Краще використовувати принцип «нового потроху» і не братися відразу за приготування складних страв і тим більше не варто додавати в страви новий інгредієнт у великій кількості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора