A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Матеріали до засідання методичної комісії " Зрив дистанційного навчання – відповідатимуть батьки"

Дата: 06.11.2022 14:35
Кількість переглядів: 64

           Зрив дистанційного навчання – відповідатимуть батьки

     Віддалене навчання не передбачає перекладання всієї відповідальності на вчителів. Згідно з Конституцією  України та ст.150 Сімейного кодексу України, батьки зобов’язані виховувати дитину в дусі поваги до прав і свобод інших людей, окрім зобов’язання забезпечити здобуття повної загальної середньої освіти. Через повномасштабну війну та ракетний терор      росіян багато українських учнів навчаються у змішаному чи дистанційному форматі. Проте дисципліна вимагає суворого дотримування правил отримання якісної освіти незалежно від форми навчання.

     Так шестикласник із села Кам’янки Підволочиського району на Тернопільщині вирішив надсилати учням і вчителям під час дистанційних уроків нецензурні повідомлення, зриваючи їхнє проведення. Поліцейським школяр пояснив, що вчиняв так  «заради розваги»

      Згідно з даними правоохоронців, один із школярів тієї ж школи розповів, що 22 вересня йому на Viber прийшло повідомлення, що незабаром «зламають його дані» , а у повідомленнях була присутня нецензурна лайка з приниженнями. Згодом до нього зателефонував однокласник і  сказав, що так він пожартував. Відомо, що подібні повідомлення отримувала ще одна учениця шостого класу.

     Окрім того, шестикласник – «гуморист» надсилав нецензурні повідомлення не лише учням, а й вчителям. Так учителька географії, яка 15 вересня проводила дистанційне заняття, розповіла, що хлопець під’єднався до уроку та надсилав у чат нецензурні повідомлення.

     «  До групи в Google Meet доєднався користувач, який унеможливив проведення уроку через постійні повідомлення нецензурного характеру, котрі читали всі учні класу. Крім того, заступник з виховної роботи повідомила про неможливість  проведення дистанційного навчання вчителями у зв’язку з надсиланням невідомим абонентом непристойних повідомлень,- йдеться у постанові суду.

      Заяву до поліції написав директор школи і подав її 22 вересня цього року. Розслідування почали ювенальні поліцейські.

       Як зазначається у постанові , до суду матір хлопця не прийшла. Вона подала письмову заяву, що визнає провину і попросила суд обмежитись мінімальним покаранням. Вона запевнила , що провела з сином виховну бесіду. Про жінку відомо, що вона характеризується винятково з позитивного боку, має авторитет у селі.

      Оскільки хлопець неповнолітній  ( не досяг 14 років), то покарали  не його, а матір. Їй інкримінували порушення ч.3 ст.173-4 КУпАП ( булінг) і призначили мінімальне за цією статтею  покарання – 850 грн штрафу.

      Нагадаємо, у Славуті, що на Хмельниччині, жінку покарали за прогули її сином усіх дистанційних уроків у вересні без поважних причин. Жінку визнали винною у неналежному виконанні батьківських обов’язків.

       Згідно  з постановою суду, їй доведеться сплатити штраф, сума якого становить 1,7 тисячі гривень.

       БАТЬКИ ЗАБОВ’ЯЗАНІ ЗАБЕЗПЕЧУВАТИ ЗДОБУТТЯ ДИТИНОЮ ПОВНОЇ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИУ РАЗІ НЕВИКОНАННЯ БАТЬКІВСЬКИХ ОБВ’ЯЗКІВ ЗАКОНОДАВСТВО УКРАЇНИ НАДТО СУВОРЕ ДО ПОРУШНИКІВ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора