A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Музейна онлайн-година «Українська хустка: традиції і сучасність

Дата: 07.12.2020 13:51
Кількість переглядів: 200

На изображении может находиться: 14 человек, в том числе Виктория Сазонова, люди стоят и в помещении7 грудня у Великоновоселківському професійному ліцеї відбулася музейна онлайн-година «Українська хустка: традиції і сучасність» яку для здобувачів освіти навчального закладу провели співробітники Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника. Метою виховної години було знайомство з елементами українського національного одягу. Розширення в учнів знань про характерні особливості хустки, про її оберегову функцію, застосування та призначення. Сприяння розвитку естетичного смаку, виховання почуття любові та пошани до національних оберегів.

Ольга Венгрова – завідувачка відділу маркетингу, розвитку, інвестування КПДІМЗ розповіла ліцеїстам про День української хустки, Інна Швець-головна зберігачка фондів КПДІМЗ ознайомила з наміткою, яка зберігається у фондах музею. Оксана Константінова завідувачка сектору «Виставкова зала» КПДІМЗ - продемонструвала відео презентацію «Українська хустка – традиції нашого народу», за допомогою якої дівчатка навчилися по-новому зав’язувати хустку, а Алла Ковальчук завідувачка художнього відділу КПДІМЗ провела тематичну презентацію на тему «Хустка в творчості подільських художників».

Також учениці ліцею, на запрошення пані Ольги Венгрової, разом зі своїми наставниками приєдналися до флешмобу «Зроби фото з хусткою», який ініціювали вінницькі активісти минулого року.

Під час онлайн зустрічі ліцеїсти дізналися багато нового і цікавого про хустки як невід’ємну частину української культурної спадщини. Українська хустка – символ, без якого не обходилась жодна українська жінка в минулому. Настав час відновлювати традиції українського народу.

Колектив Великоновосілківського професійного ліцею дякує працівникам музею за проведений захід, і сподівається на подальшу співпрацю.#Ukr_Hustka_Rekord #УкраїнськаХустка #ДУХ #Зроби_фото_у_хустці

Ольга Венгрова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора