A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

10 вересня 2022 року - Всесвітній День Запобігання суїциду.

Дата: 09.09.2022 13:30
Кількість переглядів: 98

WORLD SUICIDE PREVENTION DAY.

10 ВЕРЕСНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗАПОБІГАННЯ СУЇЦИДУ.

Самогубство – провідна причина смерті серед 15-19-річних в багатьох країнах.
Фахівці стверджують, що 90% підлітків, які гинуть від суїциду мали один або кілька порушень психіки на момент смерті, а стан депресії періодично переживають 20% підлітків.

ЩОРОКУ 10 ВЕРЕСНЯ СВІТ ПРИСВЯЧУЄ ЦЕЙ ДЕНЬ ЗАХОДАМ ТА ПОДІЯМ З ЗАПОБІГАННЯ СУЇЦИДУ.

За даними досліджень, один із суїцидальних піків припадає на підлітковий вік. Особливої уваги потребують діти, які пережили травмуючі події внаслідок війни; не забуваємо й щодо сезонних сплесків суїцидальності.

АБСОЛЮТНО ВСІ ПІДЛІТКИ ВХОДЯТЬ ДО ГРУПИ РИЗИКУ ЩОДО СПРОБ САМОГУБСТВА.

Батькам про підлітковий суїцид. https://racurs.ua/ua/1233-pro-pidlitkovyy-suyicyd.html

ЦЕ ПОВИННІ ЗНАТИ ВСІ БАТЬКИ, ЩОБ ВЧАСНО ЗАПОБІГТИ БІДІ.

1. Майже 85% підлітків хоч раз у житті думали про самогубство. Хоча насправді ніхто з цих дітей не хоче помирати, просто для дитини думки про самогубство – часто єдиний спосіб звернути на себе увагу батьків, крик про допомогу; в більшості випадків діти думають, що їх врятуютьі все буде добре.

2. Пік суїцидів припадає на старший підлітковий вік – 14-16 років. У дітей до 11 років теж з’являються трагічні фантазії під час найглибшого розпачу. Аутоагресія проявляється в дітей у віці від 11 до 18 років.

3. У 80% випадків причина дитячого суїциду – стосунки з близькими.

https://lady.tochka.net/.../20870-detskie-samoubiystva.../  

ВАЖЛИВИМ АСПЕКТОМ ПОПЕРЕДЖЕННЯ СУЇЦИДІВ Є ІНФОРМУВАННЯ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ ЩОДО ДІЯЛЬНОСТІ ГАРЯЧИХ ЛІНІЙ, ГРОМАДСЬКИХ ТА ДЕРЖАВНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ТА ДОСТУПУ ДО ЇХ ПОСЛУГ, А САМЕ:
• оприлюднення на вебсайтах (у разі їх відсутності – на вебсайтах своїх засновників) контактів безкоштовної кризової психологічної допомоги в період війни в країні.

 

«СМЕРТЕЛЬНІ КВЕСТИ» ТА «ДИТЯЧІ СУЇЦИДИ»: ЯК ЗАПОБІГТИ ЦЬОМУ ЯВИЩУ.

 У соціальних мережах та платформах з`являється все більше небезпечних челенджів, розповсюдженню яких сприяють анонімність, безкарність, масштабність і швидкість.

Важливо, щоби дорослі були обізнані щодо цього явища з метою запобігання загрозливій ситуації в підлітковому середовищі у зв’язку з небезпечними «іграми», які поширюються в Інтернеті. Йдеться про так звані «смертельні квести», які ширилися соціальною мережею «ВКонтакте», TikTok, Snapchat, «суїцидальний челендж Момо» тощо. У даному контексті, можливо розглядати такі челенджі як прояв буліциду, тобто загибель внаслідок кібербулінгу – інформаційного терору, що передбачає систематичні жорстокі дії з боку булера з метою нашкодити, порушити права жертви на безпечне здоров’я і життя засобами інформаційно-комунікативних технологій.

«ВИХІД Є» - ВІДКРИТИЙ УРОК З ОЛЕНОЮ ВРОНО.

 Про суїцидальну поведінку у підлітків розповіла на своєму відкритому уроці кандидат медичних наук, дитячий та підлітковий психіатр, фахівець із суїцидів, сімейний психотерапевт Олена ВРОНО, – про те, як убезпечити дітей від суїцидальних інтернет-спілок.
https://www.youtube.com/watch?v=m9IaewdEsBA .                                                                                                   Джерело: https://racurs.ua/ua/1233-pro-pidlitkovyy-suyicyd.html 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора