Урок 70. Технологія приготування куліча пасхального. Урок 71. Технологія приготування страв з дріжджового тіста.
ЧЕТВЕР, 11.04.2024 р.
Урок 70. Технологія приготування куліча пасхального.
Урок 71. Технологія приготування страв з дріжджового тіста.
Підведення підсумків з теми.
Підручник «Кулінарна справа. Технологія приготування їжі» Т.М. Стахмич, О.М. Пахолюк (https://drive.google.com/file/d/13eWBpWBEQUU_gJVZOdVb07waxDpyT2oN/view)
Інформаційний матеріал:
https://www.youtube.com/watch?v=4OKOfifeOYM
https://www.youtube.com/watch?v=7t8nP9YFgus
https://www.youtube.com/watch?v=unKMV0pYddo
https://www.youtube.com/watch?v=5GIgOq2P1ho
https://www.youtube.com/watch?v=iReC8YM9v1Y
https://drive.google.com/file/d/1UrMJ0qV5yaNE_WV_SmDMe0Bm1PABAZlI/view
Завдання для виконання: Опрацювати навчальний матеріал. Законспектувати основні поняття. Розробити технологічну карту Приготування кулеб'яки.
Тести на закріплення теми:
1. Для приготування дріжджового тіста використовують розпушувачі:
А) вуглекислий амоній
Б) дріжджі +
В) харчова сода
2. Процес спиртового бродіння тіста характеризується:
А) розщепленням харчової соди
Б) розщепленням вуглекислого амонію
В) розщепленням цукру +
3. Який газ накопичується в тісті й утворює пухку структуру тіста:
А) кисень
Б) вуглекислий +
В) аміак
4. Тісто, приготовлене опарним способом, використовують для:
А) виробів з невеликою кількістю здоби
Б) виробів з великою кількістю здоби +
В) виробів з тіста з рідкою консистенцією
5. Тісто обминають з метою:
А) видалити надлишок вуглекислого газу +
Б) видалити молочну кислоту
В) видалити надлишок кисню
6. Яка причина того, що тісто перестало бродити:
А) тісто охололо +
Б) тісто погано вимішане
В) у тісті підвищена вологість
7. За якими ознаками визначають закінчення бродіння тіста:
А) воно пухке
Б) воно збільшилося в об’ємі у 2-2,5 рази, поверхня опукла +
В) на тісті утворилися пустоти
8. Яка роль молочнокислих бактерій:
А) сприяють спиртовому бродінню
Б) сприяють молочнокислому бродінню +
В) сприяють збільшенню вітамінів
9. За рахунок чого на поверхні виробів утворюється рум’яна кірочка:
А) вироби змащені яйцем перед випіканням
Б) проходить карамелізація цукру +
В) проходить клейстеризація крохмалю