A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Урок 17. Цікаві факти про каші. Урок 18. Міфи про продукти харчування.

Дата: 03.12.2023 11:43
Кількість переглядів: 31

ЧЕТВЕР, 07.12.2023 р.

Тема 3. Історичні факти продуктів (9 годин).

Урок 17. Цікаві факти про каші.

Урок 18. Міфи про продукти харчування.

Інформація: https://vse-pro-vse75.webnode.com.ua/l/tsikavi-fakti-pro-kashu/

Завдання для виконання: Опрацювати навчальний матеріал. Законспектувати основні поняття.

Виконання надіслати на електронну пошту tatianalitvinenko15081967@gmail.com

Народна мудрість стверджує: «Ми — це те, що ми їмо». Саме тому медики в один голос стверджують про те, що продукти, які ми їмо, потрібно ретельно обирати. Дієтологи рекомендують додавати в свій раціон різноманітні каші. У цій статті ми спробуємо розібратися, яка каша найкорисніша. Подробиці читайте далі.

Користь гречаної каші

Гречка — це дивовижний продукт, який має безліч корисних властивостей. Перш за все, гречана крупа допомагає виводити з організму токсини і шлаки. Також вона містить залізо, тому підвищує працездатність і покращує загальний стан організму. Крім цього, гречка має невеликий «глікемічний індекс» (показник впливу продукту на рівень цукру в крові). Це говорить про те, що гречана крупа рекомендована до вживання людям, що страждають від цукрового діабету. Завдяки тому, що в каші немає ні крохмалю, ні глютену, її можна давати дітям.

Цікавий факт: багато дієтологів рекомендують не варити, а запарювати гречку. Для цього потрібно промити крупу, помістити її в каструлю, залити окропом і накрити кришкою (води повинно бути трохи більше, ніж крупи). Через 40-50 хвилин, коли гречка повністю вбере рідину, каша готова. Смачного!

Рисова каша: корисні властивості

Рис містить в собі безліч корисних «повільних» вуглеводів, які надають людині сили. Також кальцій, калій, цинк і магній очищають організм від шкідливих речовин і позитивно впливають на травну систему.

Цікавий факт: доведено, що найкориснішим видом рису є дикий рис. У ньому найбільше вітамінів і різних мікроелементів. Вживати такий гарнір краще за все не з м’ясом, як прийнято вважати, а зі свіжими овочами.

Користь вівсяної крупи

Вівсянка — це найпопулярніший сніданок у багатьох сім’ях. Це пов’язано з тим, що вона має безліч корисних властивостей, а саме:

  • обволікає стінки шлунка, тим самим покращує травлення;
  • містить безліч корисних мікроелементів — кальцій, магній, йод, калій та ін. Вони допомагають нормалізувати кислотність і очистити організм від токсинів, а також стабілізувати психічний стан людини (бореться з депресією);
  • покращує стан шкіри, роблячи її більш пружною і гладенькою.

Користь манки

До складу манної крупи входять вітаміни групи В і Е, тому вона здатна підвищувати імунітет людини, а також виробляти стійкість до різних захворювань. Крім цього, манну кашу можна їсти навіть при сильних отруєннях і різних кишкових інфекція.

Цікавий факт: манка на молоці дуже калорійна, тому всім, хто стежить за фігурою, слід відмовитися від вживання цієї крупи. А якщо ви навпаки намагаєтеся набрати вагу, ця каша вам допоможе.

Кукурудзяна каша: користь

Каша з кукурудзи — це один з найкорисніших гарнірів, а все тому, що в її склад входить безліч вітамінів групи А, В, С, Е, і К. Вони позитивно впливають на роботу мозку, підвищують рівень гемоглобіну в крові і стабілізують роботу нервової системи. А ще в складі кукурудзяної каші немає глютену.

Цікавий факт: група вчених з США довела, що регулярне вживання кукурудзяної каші здатне уповільнити розвиток хвороби Альцгеймера.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора