A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Написання ХІ Всеукраїнського диктанту національної єдності.

Дата: 09.11.2021 11:38
Кількість переглядів: 99

Педагогічний колектив Великоновосілківського професійного ліцею долучився до написання 21-го Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, який організувала Національна суспільна телерадіокомпанія України.

Сьогодні, 9 листопада, в День української писемності та мови педагогічний колектив Великоновосілківського професійного ліцею долучився до написання ХІ Всеукраїнського диктанту національної єдності.

Цього року автором тексту диктанту став письменник Юрій Андрухович, який особисто озвучив його у прямому радіоефірі.

Вперше радіодиктант писали ще у травні 2000 року з нагоди Дня перепоховання Тараса Шевченка і Дня рівноапостольних Кирила та Мефодія. Тоді на адресу Українського радіо надійшло близько тисячі робіт. Протягом 20 років ця акція перетворилася із звичайної перевірки знань української мови до масштабного міжнародного флешмобу.

Багато років поспіль така традиція підтримується і в колективі Великоновосілківського професійного ліцею, адже написання диктанту не лише вдосконалює знання з української мови, а надає натхнення, енергію, наповнює думки та об’єднує.

«Мова – це втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови …» – Максим Рильський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора