A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Машина тістомісильна типу «Прима – 40» МТМ - 15

Дата: 09.02.2022 11:27
Кількість переглядів: 137

1. Машина тістомісильна типу «Прима – 40»: будова, принцип дії, правила експлуатації, техніка безпеки


Будова: корпус, привідний механізм, незнімна діжа на 40 л., месільний важіль  S подібний з центральним відсікачем (запобігає палипанню тіста на важіль), прозора кришка з блокуванням, апаратура пуску та регулювання, опори, що регулюються по висоті.

Принцип дії: завантажені в діжу продукти, завдяки руху місильного важеля та одночасному обертанню діжі навколо своєї осі, інтенсивно перемішуються, утворюючи однорідну, насичену повітрям масу.

Правила експлуатації

  1. Перевірити санітарно – технічний стан машини.

  2. Завантажити в діжку продукти, закрити кришку, включити машину.

  3. Тісто замішується протягом 10 – 25 хвилин.

  4. Вимкнути машину, відкрити кришку,  тісто розвантажити.

  5. Стінки діжки та месильний важель ретельно очищують від тіста, миють і протирають сухою тканиною.

Техніка безпеки

Заборонено: використовувати машину з несправним блокуванням, апаратурою пуску та регулювання, додавати компоненти при включеному двигуні. Під час роботи не можна залишати машину без догляду.

Питання для самоперевірки

  1. Дайте характеристику робочому органу машини Прима – 40.

  2. Яке призначення центрального відсікача?

  3. Які частини машини під час роботи обертаються?

  4. Коли і як спрацьовує блокування?

  5. Технічні вимоги безпеки праці машини Прима – 40.

2. Машина тістомісильна типу МТМ - 15: будова, принцип дії, правила експлуатації, техніка безпеки.

Будова: основа, корпус, двигун, знімний резервуар, дві Z – подібні лопаття, кришка – решітка з електроблокуванням. 

Принцип дії: при включеному двигуні лопаті обертаються перемішуючи продукти в однорідну масу, тісто насичується повітрям.

Правила експлуатації

  1. Перевірити санітарно – технічний стан машини.

  2. Закріпити лопаті в шипах редуктора.

  3. Зафіксувати резервуар стопорним гвинтом.

  4. Залити в резервуар рідкі компоненти тіста.

  5. Опустити кришку – решітку.

  6. Ввімкнути машину.

  7. Засипати борошно через решітку і місити до утворення однорідної маси.

  8. Після закінчення замішування вимкнути машину, зняти кришку – решітку та розвантажити резервуар.

  9. Лопаті і резервуар добре промити і насухо витерти, корпус очистити від борошняного пилу та  протерти вологою тканиною.

Техніка безпеки:

  • недоліки усувають після повної зупинки двигуна;

  • заборонено працювати з несправним блокуванням та без запобіжної решітки.

Питання для самоперевірки

  1. Які складові частини має машини МТМ – 15?

  2. Що являється робочим органом в машині МТМ – 15?

  3. Як додається борошно в машину МТМ – 15?

  4. Як спрацьовує блокування двигуна?

  5. Технічні вимоги безпеки праці.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора