A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Урок№20. Тема: Правила, способи та особливості виконання сільськогосподарських робіт машинно-тракторними агрегатами.

Дата: 27.09.2023 11:13
Кількість переглядів: 72

працювання та конспектування матеріалу нижче:

Визначено, що якість роботи та продуктивність агрегатів великою мірою залежить від правильності комплектування та налагоджування агрегатів.

Технологічне налагодження агрегатів, машин проводять перед початком польових робіт. Технологічне налагодження агрегатів виконують згідно операційно-технологічними картами, де вказано послідовність виконання технологічних операцій.

Рис. 1.7.1. Суть і послідовність налагодження МТА

На етапі складання агрегату розміщують машини вздовж фронту зчіпки, вибирають напрямок лінії тяги причіпних знарядь або регулювання положення бруса начіпних машин у горизонтальній і вертикальній площинах та встановлюють додаткове обладнання – візир, маркери і слідопокажчики.

Для пересування агрегату у полі без перекошень і забезпечення стійкості руху потрібно так приєднати всі машини, щоб вони розміщувалися симетрично відносно його поздовжньої осі, а напрям ліній тяги збігався з напрямом руху.

Місце приєднання машин визначають на основному брусі зчіпки, починаючи від його середини (поздовжньої осі агрегату). За непарної кількості машин в ряду одну з них приєднують до середини бруса, інші – по обидва боки від неї, кожну на відстані, що дорівнює ширині захвату машини (в урахуванням стикового міжряддя)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора