A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Методичні посиденьки «Компетентний педагог – запорука реалізації компетентнісного підходу до сучасного освітнього процесу»

Дата: від до Скинути

Відкритий урок фізичної культури

27 січня у ліцеї пройшов відкритий урок  фізичної культури з теми «Волейбол. Удосконалення техніки передачі м’яча». Викладач Григорій Дмітрієв продемонстрував прекрасне знання методики проведення уроку, методи і прийоми повністю відповідали цілям навчання та дидактичним завданням. Присутні відзначили оптимальний психологічний клімат уроку, високий рівень взаємодії учнів і викладача, логічну послідовність основних частин уроку. Наявність необхідної кількості повторів виконання вправ, оптимальність використання навантаження, темпу та ритму виконання вправ  сприяли вирішенню навчальної та розвивальної мети уроку. Слід відзначити роботу з оволодіння учнями теоретичними знаннями, практичними способами діяльності та наявність системи контролю за здоров’ям учнів (перевірка функціонального стану за допомогою пульсу, спостереженням за зовнішнім виглядом учнів з метою попередження втоми тощо).

15:12 27.01.2022

Методичний семінар "Формувальне оцінювання"

19 січня 2022 року у методичному кабінеті ліцею пройшов методичний семінар «Формувальне оцінювання». Педагогічні працівники ліцею дійшли  висновку, що формувальне оцінювання -– це процес пошуку та розуміння, що для успішного застосування формувального оцінювання навчальний процес має бути організований у такий спосіб, щоб спонукати кожного учня бути активним його учасником, а не пасивним “отримувачем” знань і оцінок. Методист ліцею Ольга Антюхова познайомила присутніх з деякими техніками формувального оцінювання. Викладач української мови і літератури Елла Заяць поділилася досвідом використання цифрових інструментів для формувального оцінювання, таких як padlet, kahoot, mentimeter, canva, wordwall, google forms тощо. Захід завершився рефлексією та анкетуванням присутніх.

08:23 20.01.2022

Відкриті уроки педагогічних працівників (методична комісія "Кухар. Кондитер")

21 грудня 2021 року у Великоновосілківському професійному ліцеї пройшли відкриті уроки педагогічних працівників, які входять до методичної комісії «Кухар. Кондитер». Викладач Іванченко Ю. І. провела урок професійно – теоретичної підготовки з предмету «Технологія приготування їжі», який пройшов у вигляді інтерактивної подорожі. Тема уроку: «Приготування локшини, галушок і чебуреків». Багато цікавих завдань учні виконували за допомогою інтерактивної дошки. Це і тестування, і вправа «Відповідності» на платформі «На Урок», і вирішення виробничих ситуацій, складання пазлів та робота з флеш – картами, вправа на Learnsng.Apps.org тощо. Для активізації пошукової і пізнавальної діяльності учнів були використані випереджувальні завдання. Урок пройшов цікаво та був результативним.

14:39 21.12.2021

Круглий стіл «Реалізація дистанційного та змішаного навчання» (з досвіду роботи педагогічного колективу Великоновосілківського професійного ліцею)

10 червня 2021 року у методичному кабінеті Великоновосілківського професійного ліцею пройшов круглий стіл «Реалізація дистанційного та змішаного навчання» (з досвіду роботи педагогічного колективу Великоновосілківського професійного ліцею). Присутніми було відзначено, що проводити уроки віддалено, не бачити учнів, не мати можливостей пояснити особисто й допомогти в момент виникнення проблеми — ще недавно педагоги   не могли й уявити таких ситуацій у своїй роботі. Але пандемія внесла несподівані корективи і змусила всіх терміново опановувати цифрові інструменти й нові педагогічні підходи та методики. Вимушене дистанційне навчання стало викликом для всіх учасників освітнього процесу: педагогів, учнів та батьків. Проте  педагогічні працівники ліцею змогли організувати успішне дистанційне та змішане навчання.  Майстри виробничого навчання та викладачі поділилися досвідом роботи, розглянули переваги та недоліки такого навчання та надали пропозиції щодо його удосконалення. Диспут вийшов цікавим, корисним  та жвавим

15:45 10.06.2021

Підсумкове засідання атестаційної комісії

Атестація педагогічних працівників – це комплексна оцінка професійної діяльності педагогів, визначення їх відповідності займаній посаді, рівню кваліфікації. Мета атестації -  активізація творчої професійної діяльності педагогічного працівника; стимулювання безперервної фахової та загальної освіти.

08:29 31.03.2021

Творчий звіт педагогічних працівників

19.03 2021 року у Великоновосілківському професійному ліцеї пройшов творчий звіт педагогічних працівників, які проходять атестацію у 2020- 2021 навчальному році. Це старший майстер Черненко Анатолій, соціальний педагог Орлова Наталія, викладач Мисик Володимир та майстер виробничого навчання Хараман Поліна. Творчий звіт – комплексний захід, який відображає цілісну систему роботи педагога з рішення педагогічних питань. Педагогічні працівники ліцею презентували свої творчі пошуки та надбання, свій педагогічний досвід, результати використання передових ідей та інноваційних технологій, які впроваджувалися протягом кількох років. Творчий звіт показав, що в закладі працюють творчі педагоги, які йдуть в ногу з часом, володіють новими технологіями, постійно вдосконалюють свою педагогічну майстерність. Вітаємо  наших колег, які блискуче презентували свої напрацювання, і побажати їм натхнення і подальших творчих успіхів.

18:18 19.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора