A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Методичні посиденьки «Компетентний педагог – запорука реалізації компетентнісного підходу до сучасного освітнього процесу»

Дата: від до Скинути

Відкритий урок виробничого навчання

16.03 2021 року відповідно до плану атестації педагогічних працівників на 2020 - 2021 навчальний рік відбувся відкритий урок виробничого навчання під керівництвом майстра виробничого навчання Хараман Поліни.

08:02 17.03.2021

Відкритий урок з предмету "Правила дорожнього руху"

18 грудня 2020 року у Великоновосілківському професійному ліцеї пройшов відкритий урок з предмету «Правила дорожнього руху» з теми «Швидкість руху". Викладач професійно – теоретичної підготовки Мисик Володимир продемонстрував знання методики проведення уроку та  методичні прийоми, які сприяють активізації пізнавальної активності учнів, формуванню професійної компетентності. При проведенні уроку особлива увага приділялась мотивації навчальної діяльності, пошуковому завданню та актуалізації опорних знань учнів. Цікавими була робота на інтерактивній дошці, індивідуальна робота учнів на ПК, перегляд і обговорення відеоролика з теми, створення проблемних ситуацій тощо. Учні продемонстрували гарні знання, були активними. Урок проведено на високому освітньо – методичному рівні.

11:19 18.12.2020

Відкритий урок професійно - теоретичної підготовки

15 грудня 2020 року у Великоновосілківському професійному ліцеї відбувся відкритий урок з предмету «Організація виробництва і обслуговування», який провела викладач професійно – теоретичної підготовки Хараман Поліна, що проходить атестацію у 2020/2021 навчальному році. Педагог продемонструвала знання методики проведення уроку, вміння активізувати пізнавальну активність учнів. Цікавими та результативними були методи керованої лекції, створення виробничої ситуації, випереджувальні завдання для учнів, активні методи навчання тощо. Присутні колеги зробили висновок про  професійну придатність педагога, вміння подати себе і свої знання, здатність вибирати вірні методики навчання. Відкритий урок пройшов успішно, педагог відповідально поставилася до підготовки до нього.

13:57 16.12.2020

Інструкційно - методична нарада щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників

10. 12 2020 року у Великоновосілківському професійному ліцеї пройшла інструктивно – методична нарада. Методист ліцею Антюхова Ольга нагадала, що підвищення кваліфікації проходить згідно  Постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 800 про  порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників. Педагогічні і науково-педагогічні працівники зобов’язані постійно підвищувати свою кваліфікацію. І можуть підвищувати її за різними формами та видами. Формами підвищення кваліфікації є інституційна (очна (денна, вечірня), заочна, дистанційна, мережева), дуальна, на робочому місці, на виробництві тощо. Форми підвищення кваліфікації можуть поєднуватись.

08:56 11.12.2020

Cемінар - практикум «Компетентнісний підхід до освітнього процесу як вимога сучасності».

08 січня 2020 року у методичному кабінеті Великоновосілківського професійного ліцею відбувся семінар - практикум «Компетентнісний підхід до освітнього процесу як вимога сучасності». Мета заходу: вироблення позитивної мотивації діяльності педагогічного колективу з  вивчення та впровадження  технологій компетентнісного навчання; ознайомлення з досвідом  реалізації компетентнісного підходу. Завдання семінару :

15:29 09.01.2020

Практичний семінар "Важкі учні"

      «Важкі" діти - поняття педагогіки та дитячої психології. Під ним зазвичай розуміються діти, які втратили соціальні та моральні орієнтири і знаходять реалізацію своїх сил через конфлікт із загальноприйнятими соціальними і моральними нормами. У зв'язку з цим, постає питання: "Що ми знаємо про" важких" підлітків? Чому вони стають" важкими "для нас?". З метою пошуку відповіді на ці запитання та вивчення   підходу до важких підлітків, учнів  з девіантною поведінкою  методичний кабінет Великоновосілківського професійного ліцею разом з психологічною службою 25 жовтня 2019 року                                             провели практичний семінар з елементами тренінгу «Важкі учні».    Лейтмотивом заходу стали слова Спінози: «Душі перемагають не зброєю, а любов’ю і великодушністю».                                          

10:58 28.10.2019

Звіт з самоосвіти

Педагог-професіонал завжди шукає найоптимальніших шляхів для підвищення якості навчання та розвитку інтересу до предмета та професії. Сьогодні дуже важливо, щоб педпрацівник був творчою, саморозвиненою особистістю. Адже саме він має великий вплив на форму­вання світогляду людини, яку він навчає.

08:35 18.06.2019

Круглий стіл "Методичні родзинки уроку" (обмін досвідом)

10 травня 2019 року у методичному кабінеті Великоновосілківського професійного ліцею відбувся круглий стіл: «Методичні родзинки уроків» (обмін досвідом роботи). Педагогічні працівники ліцею поділилися своїми напрацюваннями з активізації пізнавальної активності учнів на уроках. Цікавими були виступи щодо застосування на уроках методів скетчноутінгу та скрайбінгу, квесту, ігрових технологій,  застосування відеоматеріалів тощо.

09:10 11.05.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора