A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Урок № 7 Правила розморожування плодів і ягід

Дата: 19.10.2021 11:06
Кількість переглядів: 124

Опрацювати матеріал, записати конспект і виконати завдання за посиланням і записати назву ягоди  https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=3a2ce9352dcb

Як правильно розморожувати
Важливо знати, як правильно розморожувати плоди і ягоди. Розморожування продуктів слід проводити без доступу повітря і не допускати витікання соку. Найпростіше продукт, що підлягає розморожування, помістити в герметичну упаковку і опустити в холодну воду. Тривалість розморожування 30-45 хв. Овочі, заморожені в свіжому вигляді, не розморожують, а відразу піддають тепловій обробці.

Використовують заморожені плоди і ягоди майже так само, як і свіжі. Тривалість варіння заморожених овочів в 2-3 рази менше, ніж свіжих.
Якщо вимкнули холодильник
І останнє, що необхідно знати про консервування заморожуванням — це заходи, які слід застосовувати при виключенні холодильника (наприклад, для його чищення). Відразу після відключення всі заморожені продукти виймають з холодильника і загортають у ватяну ковдру (або будь-яким іншим способом запобігають втрати холоду продуктів). Взимку такі закутані продукти краще винести з дому на холод. Чищення холодильника бажано зробити швидко, після чого продукти знову завантажити в морозильне відділення. При дотриманні всіх цих правил ніяких змін у якості замороженої сировини не відбувається.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора