Тема уроку 23. Поняття про дієтичне харчування, дієтичні продукти. Тема уроку 24. Характеристика основних дієт № 1, 2, 5.
П'ЯТНИЦЯ, 09.02.2024 р.
Тема 6: Основи дієтичного та лікувально-профілактичного харчування.
Тема уроку 23. Поняття про дієтичне харчування, дієтичні продукти.
Тема уроку 24. Характеристика основних дієт № 1, 2, 5.
Підручник Основи фізіології, санітарії та гігієни харчування https://svitprof.org.ua/libs/145f750e-f67a-360f-8e93-c5628ac5672d/078761f3-a9c1-4432-ac57-8963813971fc/download
Інформаційний матеріал:
Поняття про дієтичне харчування, дієтичні продукти.
Характеристика основних дієт № 1, 2, 5.
Дієтичне харчування — це спеціальне харчування хворої людини, що є обов'язковою частиною комплексного лікування.
В одних випадках дієтичне харчування — це основний лікувальний засіб, в інших — необхідний, на фоні якого застосовують усі інші лікувальні заходи.
В основу дієтичного харчування покладена теорія збалансованого харчування.
Дієтичне харчування ґрунтується на принципі максимальної збалансованості основних харчових речовин у добовому раціоні з урахуванням механізмів перебігу хвороби та стану ферментативних систем хворого.
Завдання для виконання: Опрацювати навчальний матеріал.
Відповісти на питання:
1. Що таке дієтичне харчування та де воно застосовується?
2. На якому принципі ґрунтується дієтичне харчування?
3. Скільки існує видів основних дієт?
4. На які групи поділено дієтичні продукти?
5. Що таке щадний режим?
6. Опишіть усі види щадних режимів.
Виконання надіслати на електронну пошту tatianalitvinenko15081967@gmail.com