A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Лекція на тему: «Психоактивні речовини».

Дата: 05.02.2020 15:21
Кількість переглядів: 348

5 лютого 2020 року у Великоновосілківському професійному ліцеї завідувачем сектору опіки та піклування служби у справах дітей райдержадміністрації  Саніят МАГОМЕДОВОЮ, фахівцем із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Наталею ХАРАКОЗ  проведено лекцію на тему: «Психоактивні речовини».

 

Розглянуто основні види ПАР, сутність явищ наркоманії та наркотизації, процес формування наркотичної залежності, вплив алкоголю, наркотиків, тютюну на людину, шкалу емоційних тонів. На прикладі роз`яснено, як наші емоційні стани можуть бути пов`язані з рішенням щодо вживання наркотиків. Обговорено три основні стилі (види) поведінки людини: пасивний, агресивний, впевнений.

Наприкінці лекції вихованці ліцею прийшли до таких висновків:       

найкращий стиль поведінки – це впевнений стиль; обов`язковими елементами впевненої поведінки є самоповага та повага до інших людей;

поняття «щасливе життя» є широким поняттям, яке взаємопов`язане з усіма сферами життєдіяльності людини і, як правило, люди, уявляючи щастя, не пов`язують його з алкоголем або наркотиками;

є всього дві причини, через які людина помиляється або приймає неправильні рішення: брак інформації чи досвіду; певний емоційний, душевний стан людини, її настрій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора