A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Афганістан болить в моїй душі…

Дата: 13.02.2019 14:13
Кількість переглядів: 308

» Під такою назвою 13 лютого у Великоновосілківському професійному ліцеї пройшов виховний захід присвячений 30-річчю виводу військ з Афганістану.
День виводу військ з Афганістану – це і свято афганців-ветеранів, і день пам’яті і скорботи про всіх загиблих воїнів-інтернаціоналістів.
Гостем заходу був воїн-інтернаціоналіст, наш земляк Віктор Степанович Грабчильов, який з вересня 1981 року до 1989 року виконував свій інтернаціональний обов’язок. Гість розповів ліцеїстам про ті буремні події, згадав своїх товаришів та запалив свічку пам’яті.
Під час заходу учасники переглянули відео - матеріали, учні читали проникливі вірші, про події тих років та слухали пісні про афганську війну.
Віктор Степанович побажав учням, щоб на їхньому життєвому шляху траплялося якомога менше трагічних подій. 
Зустріч пройшла в теплій, домашній атмосфері.
Сьогоднішня зустріч - данина пам'яті всім, хто причетний до героїчної й трагічної афганської війни, яка тривала у два рази довше, ніж Велика Вітчизняна. Летіли в Україну «чорні тюльпани» з цинковими гробами. 
Україна втратила близько 4 тисяч молодих хлопців, 6 тисяч стали інвалідами, ще 72 залишились у полоні або пропали безвісти. 
Закінчилась війна. Багато молодих воїнів-інтернаціоналістів були нагороджені орденами і медалями. Але найвищою нагородою для тих, хто уцілів, є життя, а для загиблих – пам’ять.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора