Відкритий урок виробничого навчання з теми "Приготування страв з каш: запіканок, котлет,биточків, бабки пшоняної з яблуками, пудингів. Вимоги до якості.”
23.01 2024 року згідно плану методичної роботи у ліцеї пройшов відкритий урок виробничого навчання з професії «Кухар. Кондитер», який провів майстер виробничого навчання Булгаков Олександр Сергійович. Тема уроку: “Приготування страв з каш: запіканок, котлет,биточків, бабки пшоняної з яблуками, пудингів. Вимоги до якості.” Мета уроку:
- навчальна: удосконалити й систематизувати знання, уміння й навички здобувачів освіти під час приготування страв з каш, використовуючи інтерактивні методи навчання;
- виховна: виховувати творчий підхід до праці і навчання, потребу працювати професійно, творчо, продуктивно і колективно, бережливе ставлення до продуктів, акуратності, уважності в роботі, дотримання безпеки праці, санітарно гігієнічних умов;
- розвиваюча: розвивати вміння і навички під час роботи відповідно до технічних умов; розвивати самостійність та орієнтацію у виробничих умовах.
Урок пройшов цікаво та продуктивно, майстер виробничого навчання добре володіє методикою проведення інтерактивного уроку, уміє зацікавити здобувачів освіти та доступно і логічно, наочно викласти навчальний матеріал. Для актуалізації опорних знань були використані вправи у цифровому застосунку Learning Apps, відеофрагменти, які демонстрували алгоритм приготування страв. Домашнім завданням було приготувати страву з каші на вибір , відправити фотозвіт та пройти тест з теми “Приготування страв з каш” на платформі «На Урок». Учні продемонстрували активність та знання нового матеріалу. Присутні колеги після обговорення уроку прийшли до висновку, що були реалізовані основні дидактичні принципи та урок можна вважати таким, що досяг дидактичної, виховної та розвиваючої мети