Відкритий урок з предмету "Устаткування підприємств харчування»
17.11.2023 року у ліцеї пройшов відкритий урок з предмета «Устаткування підприємств харчування» з теми: «НВЧ - печі: їх призначення, будова, принципи дії» (професія: «Кухар», кваліфікація: «Кухар 3-го розряду», який провела викладач професійно – теоретичної підготовки Литвиненко Т. Г. Мета уроку:
- навчальна: ознайомити здобувачів освіти із призначення мікрохвильової печі, вивчити будову, принцип роботи, правила експлуатації; дослідити вплив мікрохвильового випромінювання на організм людини;
- розвивальна: розвивати в учнів пізнавальну активність, увагу та спостережливість, пам’ять та активне мислення; розвивати комунікативні здібності, сприяти вмінню аналізувати, обґрунтовувати відповіді та робити висновки;
- виховна: виховувати доброзичливість, вимогливість; любов до майбутньої професії, дбайливе ставлення до устаткування, раціональне використання електроенергії, природних ресурсів.
Урок пройшов на достатньому методичному рівні. Викладач добре володіє методикою викладання предмету, доцільно використала форми, методи та прийоми організації уроку. Для активізації пізнавальної активності здобувачів освіти під час актуалізації опорних знань був використаний метод незакінчених речень. Учні отримали випереджувальне завдання і дослідили історію винаходу мікрохвильової печі, переваги над традиційним способами приготування страв. На заключному етапі уроку застосований методи «Мікрофон» та «Рефлексія». На уроці були реалізовані основні дидактичні принципи. Так, принцип доступності знайшов своє відображення в ході і змісті уроку. Реалізувались і вимоги принципу наочності (були використані презентація, відеофрагмент) та інші принципи. Після проведення уроку пройшло обговорення, присутні відзначили, що урок досяг поставленої мети, всі завдання уроку реалізовані у достатній мірі.