A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Заходи до 150-ти річчя від дня народження видатного українського письменника, громадського діяча і просвітителя – Василя Стефаника.

Дата: 07.06.2021 12:59
Кількість переглядів: 173

«Як коротко, сильно і страшно пише ця людина»

У 2021 році Україна відзначає 150-ти річчя від дня народження видатного українського письменника, громадського діяча і просвітителя – Василя Стефаника.

Василь Стефаник – автор понад сімдесяти новел, серед який «Камінний хрест», «Новина», «Кленові листки» та інші. Він увійшов у літературу, як неперевершений майстер соціально-психологічної новели.

Він не любив порожніх слів, порожніх сюжетів і порожніх людей. Його лаконічна проза – наче запечена кров. Кожне Стефаникове слово вагоме, живе, сповнене буття, великого болю і великої ніжності. Слово «біль» дуже часто трапляється і в його творах, і в його листах. Все життя – не надто довге – 65 років – боліло його серце і за народ, і за рідний край. Його новели належить до вершин красного письменства і найкращих зразків європейського експресіонізму. Вони перекладені 20 мовами світу!

У рамках відзначення 150-ї річниці від дня народження видатного українського письменника, громадського діяча, майстра психологічної новели Василя Стефаника, у Великоновосілківському професійному ліцеї відбулися літературні читання творів Василя Стефаника «Моє слово», засідання літературного гуртка «Василь Стефаник - майстер психологічної новели» та колективний перегляд фільму «Камінний хрест» режисера Л.Осики. Учні гр. Т-91 взяли участь у конкурсі есе «Еміграція тоді й тепер».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора