A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Урок №25

Дата: 30.03.2020 11:55
Кількість переглядів: 2179

Урок №25

Тема:  «Способи боротьби з авіацією противника»

  • Загороджувальний спосіб стрільби
  • Супроводжувальний спосіб стрільби

 

«Загороджувальний спосіб стрільби»

Загороджувальний спосіб стрільби застосовується по цілях, швидкість польоту яких перевищує 150 м/с. При цій швидкості величина випередження досягає декілька десятків корпусів літака; визначити його зорово дуже важко. Сутність загороджувального вогню утому, що попереду за курсом руху літака завчасно утворюють зону загороджувального вогню, таким чином, щоб забезпечити пересікання трас куль із ціллю. Для відкриття вогню зброя спрямовується вгору, в точку на передбаченому шляху руху цілі. Вогонь відкривається, коли до цілі буде 800-900 м. При цьому зброя утримується в одному положенні до виходу цілі із зони загороджувального вогню. Якщо видно траси своїх куль поблизу цілі, то не закінчуючи стрільбу, переносять зброю у бік цілі до зіткнення з нею трас куль.

«Супроводжувальний спосіб стрільби»

Супроводжувальний спосіб стрільби застосовується по повільно летючих повітряних цілях (вертольотах, транспортних літаках, парашутистах). Сутність його полягає у тому, що стрільці-автоматники (кулеметники), переміщуючи зброю, безперервно утримують лінію при прицілюванні попереду цілі за її курсом на величину розрахованого випередження та роблять довгу чергу у момент найбільш точної наводки зброї. Величина випередження при фланговому русі цілі визначається за формулою: S= V х t, де V швидкість польоту цілі (м/с), t - час польоту кулі (с) Практичне випередження визначають зорово. На відстані до 500м воно дорівнює 60-80м (п'ять-сім корпусів цілі) стрільбу по повітряних цілях ведуть лежачи, з коліна, стоячи (мал.19), а також при веденні бою в обороні із окопу. 
Тренування у відбитті авіації противника. Перед тим, як приступити до тренування, треба звернути увагу учнів на те, що авіація, як показує практика бере безпосередню участь у військових (конфліктах) діях. Тому кожен солдат повинен знати, як боротися з нею. Спочатку нагадує, що за сигналом (командою) „ПОВІТРЯ” солдат готується для ведення вогню по літакам і вертольотам противника. Вогонь по повітряним цілям відкривається за наказом командира. Наприклад: «Взвод, Повітря, на дві години від основного напрямку (сектору) стрільби, загороджувальним, (приціл) 4, ВОГОНЬ». При цьому згадавши, що за командою «Повітря» треба прийняти виготовлення для відбиття повітряного противника, а саме: 1.-від переднього краю (окопу), 2.- від задньої стінки окопу. Нагадав, показав, потренував, вказав недоліки, тренує у виконанні прийому.

 

Підручник: ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ

 

Домашне завдання:
Відповісти на запитання з записами в зошиті: 

  • Яка сутність загороджувального вогню по авіації противника?
  • На якій відстані до повітряної цілі відкривається супроводжувальна стрільба?
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора