A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Веб - технології та програмні засоби для організації дистанційного та індивідуального навчання в закладах освіти

Дата: 17.09.2021 11:10
Кількість переглядів: 438

Пропонуємо до вашої уваги деякі веб - технології та програмні засоби для організації дистанційного та індивідуального навчання в закладах освіти .

1.     Платформа Moodle – безкоштовна платформа з широкими можливостями кастомізації. Встановлюється тільки на свій сервер. Є безліч плагінів для розширення функціоналу. Вимагає навичок web-розробки для адміністрування.

2.     Платформа Google Classroom – це інструмент, що пов’язує Google Docs, Google Drive і Gmail, допомагає створювати і впорядковувати завдання, виставляти оцінки, коментувати і організовувати ефективне спілкування з учнями в режимі реального часу або в режимі дистанційного навчання. Завдяки платформі Classroom можна організувати проектну роботу, перевернуте навчання, дистанційне навчання.

3.   Веб-додаток Edmodo – освітній сайт, який являє собою усічену соціальну мережу за типом Facebook, яка дозволяє спілкуватися педпрацівникам і здобувачам освіти, обєднавшись навколо процесу навчання у навчальному закладі.

4.Платформа LearningApps.org – онлайновий сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Він є конструктором для розробки різноманітних завдань з різних предметних галузей для використанням і на уроках, і позаурочний час. Крім того, Learningapps.org надає можливість дистанційного навчання кожному педпрацівнику, адже дозволяє створити набір груп у власному акаунті, ввести дані про здобувачів освіти, їх профілі, задати пароль для входу та викладати вправи для виконання.

5. Платформа Learning.ua – містить онлайн тести, інтерактивні завдання з математики, української мови.

6. Платформа Stepik – безкоштовна освітня платформа та конструктор відкритих онлайн-курсів та уроків.

7.   Хмарні сервіси (Office365, Google) для спільної роботи здобувача освіти та педагога.

Перелік веб-ресурсів навчальних дисциплін (програм), необхідних для забезпечення дистанційного навчання, визначається закладом освіти залежно від профілю навчальної дисципліни.

Інструментами спілкування у дистанційному навчанні можуть бути:

– Електронна пошта (для організації спілкування здобувача освти і педагогічного працівника, а також учнів між собою);

– Форум з певної проблеми або теми.

– Чат – спілкування користувачів мережі в режимі реального часу. Найбільш поширеними на сьогодні є Viber (миттєвий обмін повідомленнями для передання завдань учням для подальшого виконання), Telegram, WhatsApp.

– Відеоконференція – це конференція реального часу в on-line режимі. Вона проводиться у визначений день і в призначений час. Прикладами сервісів для організації групового веб-консультування на сьогодні є Skype, Google Hangouts, ZOOM.

– Соціальні спільноти. Наприклад, Facebook.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора