A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Урок № 28

Дата: 16.04.2020 08:39
Кількість переглядів: 251

Урок № 28

Тема:  «Технологічне налагодження машин для внесення добрив»

Начепити машину ПОМ-630 на трактор підживлювач. Перед начепленням підживлювача зняти з трактора гідрофікований причіпний гак, механічний довантажувач ведучих коліс, кожух і ковпак ВВП, глушник з іскрогасником, стяжки блокування механізму задньої навіски, кронштейн для додаткових вантажів з переднього бруса, заглушки додаткових гідроурухомників, крила передніх коліс (за колії 1360 мм).

У разі роботи підживлювача з колісними тракторами тиск у шинах задніх коліс має бути 0,14 МПа, а передніх — 0,25 МПа.

Установити кронштейни кріплення баків на лонжеронах трактора і з’єднати їх стяжкою; закріпити газоструминний ежекторний пристрій на вихлопний патрубок двигуна трактора; встановити на сідловинах баки з рівнеміром і приєднати до них хомути кріплення; закріпити на кронштейнах баки симетрично до сідловин; змонтувати комунікації; на різьбові штуцери надіти з’єднувальний для рідини і нетряний рукави та ущільнити прокладками; приєднати забірний рукав; з’єднати насос з ВВП трактора і зафіксувати ланцюгом; закріпити кронштейни блокування поздовжніх тяг механізму навіски трактора і рукави комунікацій; начепити ґрунтообробну чи посівну машину на трактор; закріпити відповідну кількість колекторів на робочу машину (довжина секцій колекторів має відповідати ширині захвату машини); на колектори встановити сифони-індикатори з жиклерами, до яких приєднати підживлювальні трубки і закріпити їх на ґрунтообробних робочих органах машини (на лапах культиватора на відстані 4-6 см від носка).

Підготовка до роботи підживлювача рідкими добривами ПЖУ-5. У разі роботи з трактором Т-150К та начіпним культиватором змістити вісь балансира назад і встановити коротку сергу з внутрішнім діаметром отвору зчіпної петлі 90 мм. Під час підготовки до роботи з трактором МТЗ-80/82 замінити сергу на довгу з внутрішнім діаметром отвору зчіпної петлі 70 мм, а вісь балансира змістити вперед.

Перевірити комплектність та технічний стан машини. Виявлені несправності усунути.

Відрегулювати тиск повітря у шинах: у разі переміщення по м’якому зволоженому ґрунту - 0,15 МПа, при переміщенні шляхами з твердим покриттям - 0,2 МПа, у разі обробітку посівів льону   ?  0,1 МПа.

Впевнитися, що підживлювач правильно приєднаний до трактора, а всі штуцерні та болтові з’єднання надійно затягнуті. Перевірити хід штоків гальмових камер. Він має бути 20-30 мм і не перевищувати 40 мм. Тиск повітря в гальмових камерах під час гальмування має становити 0,45-0,5 МПа.

Установити елементи електрообладнання на машині і в кабіні трактора. Перевірити роботу підживлювача без подавання рідини на робочі органи, переконатися у надійній роботі карданної передачі та насосного агрегату.

Залити в бак робочу рідину до рівня вище від крильчатки насоса, плавно ввімкнути ВВП трактора, регулятором витрати рідини довести тиск у напірній магістралі до 0,4 МПа і перевірити підтікання рідини у з’єднаннях. Запірним клапаном відкрити подавання рідини на робочі органи і візуально перевірити її витікання крізь отвори. Обкатати підживлювач протягом 5 хв. Якщо значення перевищує 10 %, то слід збільшити або зменшити витрату рідини регулятором на пульті керування.

Детальніше: МАШИНИ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ТА ВНЕСЕННЯ ДОБРИВ

 

Домашне завдання:
Відповісти на запитання з записами в зошиті: 

  • Підготовка до роботи підживлювача рідкими добривами ПЖУ-5?

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора