A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

МОН пропонувало три обов'язкових тести НМТ, зокрема, історію

Дата: 31.01.2023 19:00
Кількість переглядів: 57

Міністерство освіти і науки у грудні пропонувало іншу модель проведення національного мультипредметного тесту, до якої мав бути включений обов'язковий тест з історії України.

Про це сказав міністр освіти і науки в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо невключення предмета історія України до переліку обов'язкових тестів НМТ.

За його словами, першочергова модель НМТ, запропонована МОН передбачала схему 3+1, у який українська мова, математика та історія України були обов'язковими, а четвертий предмет мав обрати абітурієнт.

«Міністерство освіти і науки, коли виставляло наприкінці листопада проєкт умов прийому, ми пропонували три обов'язкових дисципліни – історія України, українська мова і математика, а четвертий предмет мав бути на вибір. Але маючи діалог з громадськими експертами, та особливо з батьками, ми чітко розуміли, що безпекова ситуація і кількість часу на складання цього тесту все ж таки більше схиляє нас до того, що ми маємо залишити три предмета», – зазначив міністр.

Водночас він наголосив, що вступники готувалися до складання різних предметів, враховуючи спеціалізацію обраного закладу вищої освіти.

«Ми в суспільному діалозі, в тому числі і з батьками, врахували той факт, що дітям треба дати можливість вибору», – наголосив Шкарлет.

Він також висловив думку, що вступники будуть активно обирати історію України для складання національного мультипредметного тесту.

Як відомо, 12 січня голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій оголосив опитування серед вступників щодо бажаної моделі проведення НМТ.

За результатами опитування, абсолютна більшість майбутніх учасників вступної кампанії висловила підтримку моделі 2+1, у який історія України не включена до обов'язкових предметів.

Згодом модель НМТ – українська мова + математика + предмет на вибір, була узгоджена членами комітету та МОН і презентована громадськості 20 січня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора