A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Суспільний діалог щодо моделі НМТ завершений, – міністр

Дата: 31.01.2023 19:00
Кількість переглядів: 37

Суспільний діалог щодо моделі проведення національного мультипредметного тесту, за результатами  якого буде проведена вступна кампанія 2023 року, завершений. Парламент найближчим часом має затвердити презентовану МОН модель вступу до вишів.

Про це в ефірі телемарафону сказав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

За його словами, проєкт моделі вступу був оприлюднений МОН для громадського обговорення наприкінці листопада, після чого відбувся широкий діалог щодо моделі проведення вступної кампанії.

«В принципі на сьогодні є певна суспільно узгоджена позиція щодо моделі вступу. До проєкту правил прийому на громадському обговоренні надійшло майже 300 пропозицій. Більш того ми проводили кілька діалогів з народними депутатами, громадськими експертами, батьками», – зазначив міністр.

Він також підкреслив, що парламентський Комітет з питань освіти, науки та інновацій підтримав урядовий законопроєкт, який передбачає модель вступу, що була презентована МОН 20 січня.

«Суспільний діалог ми сьогодні завершили, модель вступу є. Я сподіваюся, що найближчим часом Верховна Рада ухвалить модель вступу. Можливо навіть 7-8 лютого ми будемо мати якийсь результат. Комітет підтримав саме урядовий законопроєкт по моделі вступу на 2023 рік», – резюмував Шкарлет.

Як відомо, Міністерством освіти і науки разом з Українським центром оцінювання якості освіти презентована модель проведення національного мультипредметного тесту, за результатами якого відбуватиметься конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2023 році.

НМТ міститиме три блоки завдань. Два – обов’язкові, третій – на вибір вступника.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора