A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Голова комітету ВР: ми обрали правильний формат НМТ.

Дата: 31.01.2023 19:00
Кількість переглядів: 41

Надання можливості вступнику обрати третій предмет НМТ за власним вибором є правильним рішенням.

Про це зазначив голова парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, коментуючи модель проведення НМТ та результати попередніх опитувань вступників щодо вибору ними переліку предметів НМТ для вступу.

«Вважаю, що ми обрали правильний формат НМТ 2023, коли дали можливість обирати один предмет. Майбутні медики обирають біологію, філологи – англійську, кому потрібно – природничі предмети», – наголосив голова профільного парламентського комітету.

Також він зазначив, що вибір значної кількості вступників тесту НМТ з іноземної мови є свідченням того, що вони можуть скласти іспит на високому рівні.

Водночас незначна кількість бажаючих скласти фізику або хімію свідчить, що виші матимуть проблеми з підготовкою інженерів. 

«Тішить, що більше третини оберуть іноземну мову. Це каже про те, що діти її вивчають і вважають, що можуть скласти іспит на високому рівні. Це дуже важливо на шляху України до ЄС. Вкрай важливо. Шкода, що фізику і хімію обирають так мало. Матимемо проблеми з підготовкою інженерів і, особливо, вчителів», – підкреслив Сергій Бабак.

Як відомо, результати опитування учасників вступної кампанії у телеграм-каналі Вступ.ОСВІТА.UA свідчать про те, що абсолютна більшість майбутніх вступників до закладів вищої освіти має намір обрати третім предметом для складання НМТ історію України або іноземну мову.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора