A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Виховна година «Про ВІЛ/СНІД вкотре і відверто»

Дата: 01.12.2021 16:20
Кількість переглядів: 121

1 грудня світ відзначає день боротьби з СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми. За останні роки розповсюдження ВІЛ-інфекції серед підлітків та молоді набуло характеру епідемії.

Безумовно, СНІД – це трагедія для всієї людської спільноти. У суспільстві ми повинні з особливим співчуттям і підтримкою ставитися до людей з ВІЛ, адже найчастіше вони відчувають себе самотніми у боротьбі зі страшною недугою.

Сьогодні вже немає людини, яка б не чула про ВІЛ, СНІД. Багато людей в Україні вважають себе обізнаними з цього питання. Проте більшість молодих людей вважають, що ця проблема – це щось далеке, що вона їх не стосується і не буде стосуватися в майбутньому. Факти доводять протилежне – кожного року фіксують все більше випадків захворювань на СНІД.

Незважаючи на успіхи медицини, ВІЛ/СНІД все ще залишається невиліковною хворобою.

1 грудня у Великоновосілківському професійному ліцеї відбулася інтерактивна онлайн виховна година «Про ВІЛ/СНІД вкотре і відверто» яку провела викладач біології Раїса Миколаївна Балабан. Під час заходу учні разом з викладачем обговорювали основні шляхи передачі та заходи запобігання зараження ВІЛ, аналізувались статистичні дані щодо поширення ВІЛ-інфекції по Донецькій області, Україні та світу, піднімались питання толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей. Виховна година була проведена у форматі відеоконференції з переглядом інтерв’ю, освітніх відео- та презентаційних матеріалів. Учні навіть мали змогу перевірити свої знання про СНІД за допомогою інтерактивних вправ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора