A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Круглий стіл до Дня української мови та писемності у Великоновосілківському професійному ліцеї.

Дата: 09.11.2022 16:00
Кількість переглядів: 84

9 листопада у Великоновосілківському професійному ліцеї відбувся круглий стіл до Дня української мови та писемності. Це свято – знакове для нашої країни, адже українська мова, у статусі державної, який вона тепер має, утверджувалася надзвичайно непросто. Цьому статусові передували століття заборон та утисків. Але мова – ментальний код будь-якого народу, це стрижень, осердя будь-якої національної культури.

Відзначення Дня української мови та писемності дало ліцеїстам доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.

Такі заходи гартують усіх нас на шляху зміцнення державності, формування громадянського світогляду. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе у рідному слові.

Знання рідної мови та вміння нею користуватися – це шлях до всебічного розвитку людини. Пам’ятаймо слова відомого грецького філософа Сократа: «Заговори, щоб я тебе побачив!».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора