A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Виховна година. Всесвітній день доброти.

Дата: 11.11.2022 16:00
Кількість переглядів: 63

У східних релігіях вважається, що вчинки людини визначають її долю і перевтілення. Тобто, роблячи добрі справи, можна бути спокійним за своє наступне життя. Але допомагати нужденним – це не просто «+» до карми, а спосіб показати, наскільки доброта цінна сьогодні. Не секрет, що в сучасному світі високих технологій, з божевільним ритмом життя, за нестачі спілкування, доброти залишається все менше. По всьому світу ми бачимо, як посилюються конфлікти між людьми, які дотримуються різних політичних поглядів або сповідують різні релігії.

13 листопада весь світ відзначає Всесвітній день доброти.

 Саме в цей день календаря у 1998 році Всесвітній рух доброти провів свою першу конференцію в Токіо. В організацію вступили волонтери і добровольці з Австралії, Канади, Японії, Таїланду, Сінгапуру, Великобританії, США, а пізніше приєдналися й інші країни. Учасники Руху творять добро по всьому світу, тим самим надихаючи мільйони людей на хороші вчинки. Вони затвердили свою «Декларацію доброти», згідно з якою мета об’єднання — «створити добріший і наповнений  співчуттям світ». 

  У свята за час його існування з’явилися свої традиції. В День Доброти, крім добрих посмішок і справ, прийнято дарувати знайомим і незнайомим людям квіти (наприклад, у Сінгапурі – маргаритки і гербери). А спеціально для цього Дня французький художник Оріль (Aurele) створив символ – відкрите серце.

Всесвітній день доброти насамперед потрібен для того, щоб нагадати про мораль і людяність, про чуйність і взаємодопомогу. 

Творити добрі справи неймовірно легко, добро не вимірюється грошима, не вимагає багато часу і сил. Навіть просто добра усмішка незнайомій людині – вже здатна творити чудеса. Адже крім того, що добрі справи підвищують всім настрій, вони ще й як не можна краще впливають на самопочуття, підвищують життєвий тонус.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора