A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Як опанувати страх повітряних тривог?

Дата: 20.11.2022 16:00
Кількість переглядів: 69

Боятися повітряних тривог, ракетних атак — природно. Поки по всій Україні, окрім Криму, звучить повітряна тривога - ці вправи дуже актуальні.

«Проте важливо навчитися за можливості опановувати цей страх, щоби він не пронизував усе ваше життя, не переростав у паніку та не провокував вас на деструктивні дії або ж небезпечну бездіяльність», - говорять у Міністерство охорони здоров'я України.

Зробити це вам можуть допомогти рекомендації Тетяни Сіренко, заступниці директора з психологічного напряму Центру психічного здоров’я та реабілітації «Лісова поляна» МОЗ України 

Під час стресу та тривоги в організмі виробляються гормони кортизол, адреналін та норадреналін. Організму треба допомогти вивести їхню надмірну кількісь: для цього треба пити більше води. Якщо ви маєте багато задач на день та щільний графік — спробуйте здійснити контроль кількості справ на день, не забувайте про фізичне навантаження.

Пам’ятайте, що будь-яка подія має початок і кінець. Усі погані події коли-небудь закінчуються. Наша мета — зберегти себе й пережити ці події з найменшими втратами. Тому намагайтеся за можливості після важких днів, сповнених повітряних тривог та небезпек, подбати про базові потреби: їжу, питво, сон, відпочинок. За першої можливості повертайте в життя щоденну рутину та ритуали. Щоденні рутини допомагають.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора