A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Урок №26

Дата: 16.03.2020 15:29
Кількість переглядів: 1203

Урок №26

Тема:  «Основні види та риси ведення бою»

  • Види загальновійськового бою
  • Характерні риси сучасного бою

«Види загальновійськового бою»

Основні види загальновійськового бою — оборонний і наступальний бій


Оборонний бій відділення — вид бою, який ведуть з метою відбиття наступу супротивника, завдання йому максимальних утрат, утримання важливих рубежів (об’єктів) місцевості і створення сприятливих умов для переходу в наступ або ведення інших дій. Оборонний бій відділення (танка) передбачає послідовне виконання тактичних завдань, основними з яких є завдання ураження підрозділам супротивника під час їх розгортання і переходу в атаку перед переднім краєм оборони; відбиття атаки супротивника і утримання зайнятої бойової позиції; знищення супротивника, який увірвався на передній край та вклинився в оборону.

Наступальний бій відділення — вид загальновійськового бою, який проводять з метою розгрому (знищення) супротивника та оволодіння важливими рубежами місцевості або об’єктами. Він полягає в ураженні супротивника всіма наявними засобами, рішучій атаці переднього краю його оборони, стрімкому просуванні у глибину його бойового порядку, знищенні та полоненні живої сили, захопленні ОВТ, матеріальних засобів, оволодінні визначеним рубежем місцевості, об’єктом.

Прочитати параграф 24 стр. 110-111.

Підручник: ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ

 

«Характерні риси сучасного бою»

Характерними рисами сучасного загальновійськового бою є рішучість у досягненні мети, висока напруженість, швидкоплинність, різкі зміни обстановки, наземно-повітряний характер, застосування різноманітних засобів ураження і способів ведення бою, швидкий перехід від одних видів дій до інших, широке застосування технічних засобів і автоматизованих систем.
Загальновійськовий бій можна вести із застосуванням звичайної зброї, зброї масового ураження (ЗМУ) і високоточної зброї (ВТЗ) або нетрадиційних засобів ураження. Підрозділи повинні вміти успішно вести бій із застосуванням звичайної зброї і завжди перебувати в стані готовності до дій за умови застосування супротивником ЗМУ, а також інших нетрадиційних засобів ураження. Звичайна зброя передбачає вогневі й ударні засоби, які застосовують артилерійські, зенітні, авіаційні, стрілецькі боєприпаси і ракети; боєприпаси об’ємного вибуху, запалювальні суміші. Найвищу ефективність мають високоточні системи зброї, що забезпечують виявлення об’єктів для ураження, цілевказання і наведення на них в автоматизованому режимі, а також інші комплекси озброєння, що застосовують керовані і самонавідні ракети та боєприпаси, що здатні уражати цілі з високою ймовірністю влучення та забезпечують її руйнування (знищення). (Високоточна зброя — зброя, яка здатна вражати ціль першим пострілом (пуском) на будь-якій дальності в межах її досяжності.

 

Прочитати параграф 24 стр. 112-113.

Підручник: ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ

 

 

Домашне завдання:
Відповісти на запитання з записами в зошиті: 

  • Назвіть складові елементи та характерні риси сучасного загальновійськового бою.
  • Охарактеризуйте: а) оборонний бій; б) наступальний бій.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора