A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Тема №3. Безпека дорожнього руху. Заняття №19. Заходи, що запобігають дорожньо-транспортним пригодам. Умови попередження дорожньо-транспортних пригод. Поняття про експертизу дорожньо-транспортної пригоди.

Дата: 21.01.2023 14:09
Кількість переглядів: 84

1.Опрацювати заняття та законспектувати в зошит, виконати тестові завдання.

                                

Заходи, що запобігають ДТП.


В цілях забезпечення безпеки руху та усунення дорожньо-транспортних пригод в автотранспортних підприємствах проводиться низка заходів.

Заходи щодо попередження дорожньо-транспортних пригод розробляють на основі аналізу статистики дорожньо-транспортних пригод та встановлення причин їх виникнення.

На кожен квартал (місяць) складають план заходів щодо забезпечення безпеки руху транспорту, який після обговорення на загальних зборах колективу стверджує керівник підприємства. В кінці кожного кварталу (місяця) підсумки виконаної роботи по забезпеченню безпеки руху обговорюються в колективі та вживаються заходи до усунення виявлених недоліків.
 

До основних заходів попередження ДТП відносяться:
1. Розробляються найбільше безпечні маршрути руху автомобілів, які узгоджують з місцевими органами ДАІ і доводяться до відому водіїв. В диспетчерських приміщеннях автотранспортних підприємств вивішують карти або схеми цих маршрутів із зазначенням особливостей руху по них.
2. Здійснюється строгий контроль за дотриманням законодавства про тривалість робочого дня водіїв
3. На кожного водія заповнюється картка обліку допущених ним порушень правил руху та дорожньо-транспортних пригод. Порушення правил руху враховуються за результатами перевірки водійських документів і подорожніх листів, роботи транспорту на маршрутах, особистих заяв водіїв і повідомлень працівників Державтоінспекцією.
4. На роботу водіїв приймають з обов'язковим попереднім шестиденним випробувальним терміном; в цей період перевіряється відповідність працівника своєму призначенню.
5. Всі водії один раз на три роки проходять медичний огляд.
6. Перевіряється наявність і стан водійських посвідчень у водіїв перед випуском їх на лінію.
7. Регулярно проводяться додаткові заняття з вивчення правил руху з водіями, які допустили порушення правил руху.
8. Організується суворий контроль за якістю перевірки технічного стану рухомого складу перед випуском на лінію.
9. З метою широкої пропаганди правил безпеки руху серед водіїв та інших працівників автотранспортних підприємств приміщення і територія підприємств забезпечуються плакатами, панно, гаслами та закликами з цієї тематики.
10. Проводяться масові заходи з забезпечення безпеки руху (конкурси, місячники, декади «За безпеку руху», агітпробіги, змагання з дотримання правил руху ).
11. Для висвітлення питань безпеки руху транспорту, створення обстановки нетерпимого ставлення та громадського осуду водіїв, що порушують правила руху і що допускають зі своєї вини дорожні пригоди, випускаються стінні газети, бюлетені, «Вікна сатири».
12. Систематично організовується підвищення кваліфікації водіїв шляхом створення короткострокових курсів, семінарів, занять в порядку технічного мінімуму


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора