A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Різдвяне диво 2019

Дата: 23.01.2019 13:25
Кількість переглядів: 274

22 січня в рамках обласного фестиваля Різдвяних традицій «Різдвяне диво» у м. Маріуполь відбулися урочисті заходи присвячені найголовнішому зимовому святу.
З давніх-давен Різдво Христове – не лише величний спомин, а й найпевніший шлях до спасіння роду людського. Для кожного вірянина свідомого свого призначення у світі цьому, сутність Різдва є, щонайперше, ствердженням правдивої віри та світлої радості, очищенням душі, як і надією на життя вічне. І, водночас, пошуком одвічної Божої любові, що є найсвятішою благодаттю для усіх.
Традиційно до яскравого духовно-обрядового дійства долучився і колектив Великоновосілківського професійного ліцею. 
Свою кулінарну майстерність наші кухарі продемонстрували у конкурсі «Різдвяні страви», у якому були представлені творчі роботи у декількох номінаціях, а саме «Вареники», «Різдвяна кутя», «Напої» та «Десерти». Компетентне журі оцінювало дотримання історичних, релігійних, культурних кулінарних традицій свята Різдва Христова та оригінальність презентації. У цьому етапі фестивалю ми отримали дипломи за І місце в номінаціях «Вареники» та «Різдвяна кутя» та ІІІ місце в номінації «Десерти».
У нас, в Україні, магія різдвяних днів нерозривно пов’язана і з численними традиціями, серед яких одне з найважливіших місць займають колядки та різноманітні святкові віншування.
Коляда, переходячи з покоління в покоління, є отим чистим джерелом, яке наповняє людські серця щедрістю і добротою, тим самим наближаючи їх до Бога.
Другим етапом фестивалю був конкурсна кращу вертепну драму та конкурс колядок та щедрівок. Творчий колектив нашого навчального закладу представив яскраве театральне дійство «З Колядою йдемо».
Юні артисти-аматори, співали різдвяних пісень, колядки та щедрівки, та віншували гостям радість, сил, здоров’я, добробуту, миру, злагоди та любові у серцях. Яскраві костюми та чарівна музика наповнювали різдвяним духом весь зал . В номінації «Колядки та щедрівки» ліцеїсти отримали І місце.
Фестиваль «Різдвяне диво» став доброю традицією для закладів професійно-технічної освіти Донецької області, яка ще раз нагадує нам про велику радість народження Бога та дитячими устами промовляє світлу хвалу Йому та Його любові до нас.
Колектив Великоновосілківського професійного ліцею висловлює подяку всім небайдужим друзям нашого навчального закладу, які допомогли нам у підготовці до фестивалю: Голові Великоновосілківської районної ради 
С.Д. Кирилову, керівнику СООО «Україна» В.Я. Зеркалю колективам Великоновосілківського РКОКа, Великоновосілківської центральної районної бібліотеки та Времівського СБК. Дякуємо вам за підтримку талановитої молоді, посилення ролі народної творчості, літератури, мистецтва у формуванні світогляду та естетичних смаків підростаючого покоління


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора