A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

День соборності України

Дата: 22.01.2019 13:22
Кількість переглядів: 303


Століттями розірваний український народ визволився з неволі — Наддніпрянщина вийшла з Російської, а Західна Україна — з Австро-Угорської імперії — і возз'єднався на своїй землі в єдиній Українській державі.
Акт возз'єднання, злуки двох Україн був символічним знаком прагнення єдності українського народу, який було проголошено 22 січня 1919 року на Софійській площі м. Києва. 
День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день 22 січня. Це є не тільки державним світом, а і святом народу України . 
Незалежність і соборність є запорукою виживання Української державності. Важливо проаналізувати і врахувати помилки минулого: брак національної єдності на початку ХХ ст., брак досвіду і містечковість інтересів тодішніх українських керманичів призвели до втрати української державності. 
Сьогодні, коли маємо українські території, непідконтрольні українській владі, День Соборності – це привід нагадати, що Крим та Донеччина – це Україна.
22.01.2019 року Великоновосілківський професійний ліцей долучився до всеукраїнського державного свята. Інформаційна лінійка, засідання історичного гуртка, читання творів учнів присвячених Дню Соборності України - це ті заходи які були заплановані і проведені в ліцеї. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора