A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Тема №3 Основи безпеки керування трактором і зерно - і кукурузозбиральним комбайном. 08.11.22 Заняття №10. Огляд та оцінювання навколишніх умов.

Дата: 05.11.2022 13:18
Кількість переглядів: 60

Опрацювати та законспектувати в зошит, відповісти на контрольні запитання.

Красота! У кого какой вид из кабины? — ЗАВОД РУ

   Огляд і оцінка дорожніх обставин перед початком руху. Перед тим, як рушати з місця, водій повинен уважно роздивитися у всіх напрямках, щоб запобігти зіткненню з транспортними засобами і наїзду на пішоходів. Упевнившись, що наступний маневр безпечний і не створить перешкод іншим учасникам руху, водій може вмикати покажчик повороту і починати рух. Огляд і оцінку дорожніх обставин водій може робити через дзеркало заднього виду, але якщо цього зробити не можливо, то перед початком руху, особливо заднім ходом, для забезпечення безпеки руху водій у разі потребиповинен звернутися за допомогою до інших осіб.                                            

Користування попереджувальними сигналами. При вмиканні під час руху допоміжних приладів клавішами, кнопками, важелями водій керує трактором однією рукою. Вона має бути зсунута у верхню частину обода рульового колеса на випадок невеликого маневру. Важелями перемикання світла фар, покажчика поворотів, омивача скла і склоочисника користуються не знімаючи руки з рульового колеса. Важелі водій вмикає безіменним пальцем, не відриваючи погляду від дороги. Звуковий сигнал на тракторах  натискають великими пальцями рук, не знімаючи рук з обода рульового колеса. Сигнали поворотів треба подавати завчасно, щоб маневр не був несподіваним. Не можна вмикати покажчик повороту в тому разі, коли ще не проїхали і не пройшли всі, кого водій повинен пропустити. Увімкнений покажчик повороту насторожуватиме водіїв і відвертатиме їхню увагу від дороги. При обгоні в нічний час попередження за допомогою перемикання світла фар можна робити при відсутності зустрічних транспортних засобів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора