A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

10 грудня - Міжнародний день прав людини.

Дата: 10.12.2022 12:20
Кількість переглядів: 81

10 грудня у світі відзначають Міжнародний день прав людини, який було засновано 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році.

«Загальна декларація прав людини» була прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948. Вона вперше сформулювала ті права, які повинна мати кожна людина. Декларація складається з 30 статей, зміст яких був уточнений і розвинутий через інститути міжнародних угод, регіональних та національних конституцій та законів.                  

 Загальна декларація вперше в історії  визначила  коло основних прав і свобод людини. Крім основних прав людини, Загальна декларація прав людини докладно перелічує: 
-політичні, 
-громадянські права і свободи людини, 
-права в економічній, соціальній і культурній сферах. 
                На цьому документі прав людини ґрунтується значна кількість міжнародних договорів з прав людини, які мають обов’язковий характер та є частиною національного законодавства України.

 Головна мета Міжнародного дня прав людини — торжество в усьому світі понять свободи, безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора