A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Тема №5 Особливості будови систем живлення двигунів та основи їх ТО. Газобалонні установки їх будова та ТО. Заняття №40 Наповнення балонів зрідженим і стиснененим газом. ТО газобалонних установок.

Дата: 27.03.2020 12:08
Кількість переглядів: 360

  

  

 

Прилади систем живлення газобалонних автомобілів, несправність яких не може бути усунена на постах технічного обслуговування і ремонту автомобілів, знімають і направляють у відділення по ремонту газової апаратури і арматури. 
До приміщень відділення пред'являються особливі вимоги. Мінімально допустима висота приміщення, обумовлена ??санітарними нормами, повинна бути від підлоги до стелі 3,2 мм, від підлоги до виступаючих конструктивних елементів перекриття 2,6 м. Підлоги повинні бути рівними з неслизькою поверхнею, бензомаслоустойчівимі з негорючого матеріалу. Під приміщеннями, зайнятими відділенням, забороняється влаштовувати підвали, колодязі і підпільні канали (порожнечі). 
Приміщення, в якому виконують обслуговування та ремонт газового обладнання, повинно бути обладнане штучної припливно-витяжною вентиляцією з двократним обміном повітря, а також протипожежною сигналізацією і засобами пожежогасіння. 
Зняте з автомобіля газове обладнання має неприємний специфічний запах одорірующіх речовин, сірчистих сполук і залишки пропан-бутанового газу. Тому стелаж-шафа для зберігання газової апаратури в нижній частині повинен мати примусову витяжну вентиляцію. 
Секційний стелаж-шафа з переставними полицями і висувними ящиками для зберігання 20 комплектів газового устаткування представлено на рис. 143. Стелаж має примусовий відсмоктування повітря продуктивністю 0,25 м 3 / ч. Для запобігання газової апаратури від пошкоджень секції стелажу виконані з матеріалу меншої твердості (дерево, пластмаса), ніж агрегат апаратури. 

 

При митті газового обладнання застосовують ті ж машини та засоби, що і для деталей бензинової і дизельної паливної апаратури. Газові прилади розміщують на верстатах, обладнаних лещатами і улаштуванням бортового відсмоктування повітря. 
На ділянці технічного обслуговування і ремонту здійснюють дефектовку, збірку, перевірку і регулювання деталей і складальних одиниць (вузлів) газового обладнання. 

 

Монтажно-демонтажні, слюсарні та регулювальні роботи по газовому обладнанню виконують за допомогою спеціального інструменту. Для цих цілей застосовують комплект інструмента моделі І-139, який має мідне покриття, що дозволяє застосовувати його у вибухонебезпечному середовищі. Перевірку та регулювання виконують на спеціальних випробувальних стендах. Визначають робочі параметри газового обладнання і перевіряють внутрішню та зовнішню герметичність. 
Для перевірки і регулювання газового змішувача і карбюратора-змішувача ділянку обладнають безмоторної установкою. Вакуумна частина цієї установки розміщена в окремому приміщенні. 
Робочі параметри і герметичність складальних одиниць (вузлів) газового обладнання перевіряють стисненим повітрям або інертним газом при робочому тиску 1,6 МПа. Стиснутий газ подається з балонів високого тиску (до 20 МПа) і редукується до випробувального тиску. Шафа для зберігання цих балонів та візок для їх переміщення розміщені на ділянці енергозабезпечення. 

Домашнє завдання: Опрацювати заняття та законспектувати в зошит.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора