A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Технологія приготування інвертного сиропу

Дата: 10.11.2021 11:43
Кількість переглядів: 642

Опрацювати матеріал і записати технологію приготування сиропу

  1. Влийте в каструлю гарячу воду, додайте цукор, розмішайте до розчинення кристалів.
  2. Увімкніть вогонь маленької сили, дочекайтеся закипання. Коли вода почне пузиритися, всипте лимонну кислоту.
  3. Накрийте майбутній сироп кришкою, щоб вона щільно прилягала до каструлі. Варіть субстанцію до придбання золотистого відтінку. Готову рідину зніміть з вогню.
  4. До харчовій соді додати десертну ложку води. Отриману суміш вилийте в сироп. Ви побачите реакцію з виділенням рясної піни. Сироп буде готовий, коли процес знизить активність. На це піде приблизно 15 хв.
Він  дуже  гігроскопічний,  тому  вироби,  виготовлені  з  додаванням інвертного  сиропу,  довго  не  черствіють. Молочну  кислоту  можна  замінити  лимонною (2,4 г  на 1 кг сиропу) або оцтовою кислотою 33 % концентрації (31,4 г на 1 кг сиропу). Якщо  смак  сиропу  кислий  рекомендується  провести  його нейтралізацію 10 % розчином харчової соди. Для цього сироп охолоджують до температури 80—90°С  і поступово при перемішуванні вливають розчин соди. При  цьому  відбувається  бурхливе  піноутворенняПісля охолодження  сироп  використовують  на  виробництві.  На 10 кг  цукру використовують приблизно таку кількість харчової соди: 40 г для молочної кислоти 55 % концентрації,  і 42 г для кристалічної лимонної кислоти. При температурі 16—20°С інвертний сироп може зберігатися протягом місяця і довше.  Варити  і  зберігати  сироп  потрібно  в  металевому  посуді алюмінієвому чи з нержавіючої сталі. 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора