A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Тема №4.Особливі умови руху. 24.11.22 Заняття №13. Переваги маршрутних транспортних засобів. Користування зовнішніми світловими приладами.

Дата: 02.11.2022 11:11
Кількість переглядів: 76

Повторити: маршрутні транспортні засоби (транспортні засоби загального користування) — автобуси, мікроавтобуси, тролейбуси, трамваї і таксі, що рухаються за встановленими маршрутами та мають визначені місця на дорозі для посадки (висадки) пасажирів;

При проїзді зупинок маршрутних транспортних засобів, водії повинні бути особливо уважними.                          Правила визначають ситуації, коли водій повинен надати пріоритет маршрутним транспортим засобам (розділ 17 ПДР), визначають порядок проїзду їх зупинок (розділ 18 ПДР). При користуванні маршрутними транспортними засобами пасажири повинні дотримуватись вимог розділу 5 ПДР, а водії маршрутних транспортних засобів - вимог розділу 21 ПДР).

механічний транспортний засіб — транспортний засіб, що приводиться в рух з допомогою двигуна. Цей термін поширюється на трактори, самохідні машини і механізми, а також тролейбуси та транспортні засоби з електродвигуном потужністю понад 3 кВт;

 недостатня видимість - видимість дороги в напрямку руху менше 300 м у сутінках, в умовах туману, дощу, снігопаду тощо; 

Під час руху в умовах недостатньої видимості водій зобов'язаний зменшити швидкість до безпечної, щоб встигнути зупинити транспортний засіб у межах видимості дороги без зіткнення з іншими транспортними засобами, учасниками дорожнього руху, тваринами або об'єктами що знаходяться на проїзній частині.

Рухаючись у темну пору доби потрібно увімкнути ближнє або дальнє світло фар, а в умовах туману – протитуманні ліхтарі разом або окремо від ближнього світла фар.                                                                                                     

темна пора доби - частина доби від заходу до сходу сонця;

Рухаючись на цій дорозі після заходу сонця (це вважається темною порою доби), ви зобов'язані увімкнути ближнє світло фар, згідно вимог Правил, незважаючи на те, що ще не наступила повна темрява і видимість дороги у напрямку руху складає більше 300 м.

Опрацювати: розділ 17 Підручник та розділ 19 Підручник

Переглянути: практикум

Виконати: Тести до розділу 17 та Тести до розділу 19 ПДР.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора